Порошенко провів телефонну розмову з Меркель

Читать на русском
Порошенко з Меркель скоординували позиції напередодні зустрічі канцлера Німеччини та президента Росії Володимира Путіна 18 серпня.

Президент Петро Порошенко обговорив із канцлером Німеччини Ангелою Меркель питання звільнення українського режисера Олега Сенцова.

«Північний потік-2»: хто за будівництво газопроводу та які ризики для УкраїниГазопровід Північний потік-2 планують запустити в 2019 році. Проти його будівництва України та США, на іншому боці – Росія та Німеччина.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави за підсумками телефонних переговорів сторін, пише «Слово і Діло».

Згідно з інформацією, Порошенко з Меркель скоординували позиції напередодні зустрічі канцлера Німеччини й президента Росії Володимира Путіна 18 серпня.

Також лідери двох країн обговорили ситуацію на Донбасі та подальші зусилля для забезпечення прогресу в мирному врегулюванні конфлікту.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що будівництво «Північного потоку-2» буде зупиненоСказано 8 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Під час розмови особливу увагу Порошенко приділив питанню звільнення українських заручників і політичних в'язнів, незаконно утримуваних на тимчасово окупованих територіях та в Росії, зокрема режисера Сенцова.

Порошенко та Меркель обговорили виклики безпеці, пов'язані з проектом будівництва магістрального газопроводу «Північний потік-2», й погодили графік подальших контактів у межах розвитку двостороннього діалогу.

Раніше в Порошенка розповіли подробиці зустрічі з Манафортом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: