Адвокати Януковича побилися в суді з поліцією – відео

Читать на русском
Адвокати колишнього президента посварилися з поліцією, оскільки їх не пускали на засідання.

В Оболонському райсуді Києва на засіданні у справі колишнього президента Віктора Януковича в четвер, 16 серпня, сталася бійка між адвокатами екс-гаранта та поліцією.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «112 Україна».

Драка адвокатов Януковича112 Украина

За даними телеканалу, причиною конфлікту став недопуск захисників від компанії Aver Lex на засідання. Вони також виступили проти участі в суді державного захисника Януковича Юрія Рябовола. Охорона суду відмовилася пропустити Віталія Сердюка та його колег до зали засідання, після чого відбулися бійки з охороною та поліцейськими.

Сердюк пообіцяв подати заяву до поліції на дії працівників суду. Втім, після нетривалого конфлікту платних адвокатів екс-президента таки пропустили до зали.

Зазначимо, в бійках був помічений начальник Оболонського відділення поліції Михайло Никонов.

«На жаль, склалася ситуація, коли нібито адвокати підсудного Януковича блокували доступ до зали судового засідання для адвоката, призначеного судом. Тобто вдалися до незаконних дій, до перешкоджання здійснення правосуддя. Щодо цього судом була винесена відповідна ухвала про забезпечення доступу адвокату, що й було виконано. Ми виконали ухвалу суду, будемо виконувати й надалі», – заявив він.

Зараз засідання триває. До цього була оголошена перерва на 15 хвилин.

Нагадаємо, 1 серпня Оболонський суд прийняв рішення замінити призначеного Януковичу 31 липня держадвоката Овсянникова іншим адвокатом із київського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги й продовжити засідання у справі про держзраду екс-президента 16 серпня.

Як повідомлялося, державний адвокат Віктор Овсянников тричі 1 серпня самовільно залишав залу суду, в результаті чого дебати були зірвані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: