Дебати у справі про держзраду Януковича перенесли

Читать на русском
Оболонський райсуд Києва переніс судові дебати у справі про державну зраду Віктора Януковича в зв’язку з тим, що не прийшли захисники обвинуваченого.

Оболонський райсуд Києва переніс судові дебати в справі про державну зраду Віктора Януковича в зв’язку з тим, що не прийшли захисники обвинуваченого.

Про це на засіданні 30 липня повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, пише «Слово і Діло».

Янукович позивається до ЛуценкаЕкс-президент України Віктор Янукович, якого звинувачують у держзраді, подав до суду на генерального прокурора Юрія Луценка.

Дев'ятко відзначив, що 30 липня захист екс-президента подав до суду клопотання «про нібито поважність причин неявки та відкладення судового засідання».

«У цій заяві захисники повідомляють, що вони не прибудуть на судові дебати, оскільки перебувають у Верховному суді, де розглядають їхнє питання про зміну підсудності цієї справи», – сказав суддя.

Він нагадав, що це вже третя спроба адвокатів Януковича змінити підсудність цього кримінального провадження.

«Суд змушений оголосити перерву до завтра (31 липня – ред.), до 10 години», – сказав Дев'ятко.

Януковичу інкримінують три статті Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада), ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

Нагадаємо, Кравчук надасть свідчення у справі Януковича.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: