На Донбасі не має бути «сірої зони» – Муженко

Читать на русском
Голова Генштабу Збройних сил Віктор Муженко заявив, що на Донбасі сірої зони не має бути взагалі.

Голова Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що на Донбасі «сірої зони» не має бути взагалі.

Про це він сказав в інтерв'ю Українській службі ВВС, пише «Слово і Діло».

Муженко озвучив головні завдання ЗСУ на 2018 рікМуженко наголосив, що головним завданням поточного та наступного року було й залишається нарощення оперативних і бойових спроможностей ЗСУ.

«Ви бачите, що один населений пункт взяли під контроль і відновили там українську владу. Потім другий, третій. Так, це «сіра зона», але її не має бути взагалі. Тут дійсно є певний рух», – підкреслив Муженко.

Раніше командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв заявив, що з 30 квітня українські військові відновили контроль України над більш ніж 15 кв км у зоні проведення ООС. Зокрема, під український прапор були повернуті населені пункти Південне (Донецька область) та Золоте-4 (Луганська область).

Відзначимо, що в Мінських домовленостях не згадуються так звані «сірі зони» на лінії розмежування, ці території мають бути під контролем Києва.

Рамкова угода щодо відведення військ на трьох ділянках лінії розмежування на Донбасі була підписана 21 вересня 2016 року в Мінську за участю Тристоронньої контактної групи. Цей документ передбачає створення трьох зон безпеки в населених пунктах Золоте, Петровське та Станиця Луганська з метою деескалації в районі лінії зіткнення й фактично створює умови, в яких не може використовуватися стрілецьку зброю.

Також Муженко озвучив фінансові потреби армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: