Муженко звинуватив Росію у крадіжці історичного минулого

Читать на русском
Присвоєння частинам російської армії назв українських міст ніяк не впливає на ЗСУ. Про це на своїй сторінці у Facebook написав начальник Віктор Муженко.

Присвоєння частинам російської армії назв українських міст ніяк не впливає на Збройні сили України.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, пише «Слово і Діло».

Оборона країни: переваги контрактної армії та проблеми з ухильниками1 квітня в Україні стартував весняний призов на строкову службу до Збройних сил. У тонкощах військової служби розбирались експерти.

Він зазначив, що українське військо має власні військово-історичні традиції.

«Своїми рішеннями росіяни продовжують свою давню традицію – красти чужу історію та славу. Це маркування території та озвучування претензій на землі інших народів, до яких Росія немає ніякого відношення. Це чіткий сигнал нам і світу, що агресор не збирається зупинятися на Донбасі і в Криму. Він також спрямований на мобілізацію проросійських сил на території України», - зазначив Муженко.

Також він підкреслив, що традиції сучасної російської армії є сумішшю російсько-імперських і радянських міфів, а для ЗСУ усвідомленням цього став 2014-й, коли кожен із солдатів зробив свій вибір.

Муженко також підписав наказ про декомунізацію в Збройних силах України (ЗСУ).

«Підписав наказ Генерального штабу, який чітко регламентує виконання командирами (начальниками) всіх рівнів управління Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки», - написав він.

Нагадаємо, 30 червня президент РФ Володимир Путін підписав низку указів, якими перейменував частини російської армії, присвоївши їм назви українських міст. Зокрема, почесне найменування «гвардійський Львівський» тепер носить 6-й танковий полк російської армії, 163-й танковий полк отримав назву «гвардійський Ніжинський», а 68-й танковий полк перейменовано в «гвардійський Житомирсько-Берлінський».

Раніше «Слово і Діло», писало про рейтинг найсильніших армій світу.

Також стало відомо, що Bellingcat дослідили, кого цитує Порошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: