Аеропорт «Київ» звинуватив НАБУ в аварії літака в Жулянах

Читать на русском
Керівництво аеропорту Київ імені Сікорського звинуватило працівників НАБУ в інциденті з літаком Bravo.

Керівництво аеропорту «Київ» імені Сікорського звинуватило працівників НАБУ в інциденті з літаком Bravo, який викотився за межі злітно-посадкової смуги 14 червня.

У прес-службі аеропорту зазначили, що в зазначений день керівництво аеропорту та компанії «Мастер-Авіа» 19 годин утримували у власних кабінетах без засобів зв'язку та можливості координувати роботу аеропорту, пише «Слово і Діло».

«Таким чином, була заблокована робота як комунального підприємства, так і приватної компанії «Мастер-Авіа», що займається розвитком та обслуговуванням аеропорту», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі наголосили, що наслідком дій НАБУ стала неможливість запобігти аварії, що сталася з літаком авіакомпанії Bravo, який виконував рейс Анталія-Київ.

«Під час посадки в сильну грозу літак зі 169 пасажирами на борту викотився за межі злітно-посадкової смуги. Ситуація ускладнювалася підвищеною загрозою вибуху: на борту літака було 4 тонни авіаційного пального. В цей час керівництво аеропорту, яке, по суті, перебувало в заручниках у силовиків, не мало можливості вжити відповідних до погодної ситуації заходів», – наголосили в прес-службі аеропорту.

Крім того, зазначається, що така подія трапилася вперше за 94 роки діяльності аеропорту.

«Команда аеропорту «Київ» вважає своїм обов'язком попередити, що в разі повторного блокування роботи об'єкта силовими структурами з метою гарантування безпеки пасажирів та екіпажів обслуговування рейсів буде призупинене. Пріоритетом для підприємства залишиться безпека пасажирів», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 14 червня Міжнародний аеропорт «Київ» ім. Сікорського був закритий через аварію літака Bravo Airways під час посадки.

Під час посадки й гальмування на мокрій смузі літак розвернуло й винесло зі злітно-посадкової смуги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: