З'ясувалося, коли місія МВФ відвідає Київ

Читать на русском
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) працюватиме в Києві в період із 6 до 19 вересня. Про це повідомив постійний представник Фонду в Україні Йоста Люнгман.

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) працюватиме в Києві в період з 6 по 19 вересня.

Про це повідомив постійний представник Фонду в Україні Йоста Люнгман, передає «Слово і Діло».

«За зверненням української влади, місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ у період із 6 до 19 вересня 2018 року для обговорення останніх економічних подій і економічної політики», – наголошується в прес-релізі Фонду.

Чому МВФ незадоволений Україною та чи торкнеться це пенсійДефіцит бюджету за перше півріччя становив 10 мільярдів гривень. Тим часом уряд не погоджується виконати умову МВФ щодо ціни на газ заради отримання траншу. Про ситуацію та наслідки для соцвиплат розповіли експерти.

За словами Люнгмана, на повістці дня буде також фінансова допомога від МВФ на підтримку політики, спрямованої на забезпечення макроекономічної стабільності в Україні й подальшого руху економіки країни в напрямку сталого та інклюзивного зростання.

Раніше директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард 19 червня 2018 року заявила, що виконання передумови, що стосується цін на газ, є критично важливим для завершення поточного перегляду підтримуваної МВФ програми. За її словами, дві інші передумови - внесення правки до ухваленого нещодавно закону про Вищий антикорупційний суд і дотримання граничного дефіциту держбюджету.

Також нагадаємо, що в Мінфіні розповіли, як домовляються з МВФ щодо газу й бюджету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: