США закликали Київ виконати вимоги МВФ

Читать на русском
Держсекретар під час розмови з українським президентом звернувся із закликом виконати нереалізовані вимоги Міжнародного валютного фонду.

У Держдепартаменті США повідомили про телефонну розмову держсекретаря Майка Помпео та президента України Петра Порошенка.

Про це пише «Слово і Діло».

«Держсекретар привітав нещодавнє ухвалення законопроектів про боротьбу з корупцією та закону про національну безпеку, а також закликав Україну виконати нереалізовані вимоги МВФ», – ідеться в заяві відомства.

Крім того, під час розмови Помпео висловив підтримку територіальній цілісності України й підтвердив, що Вашингтон ніколи не визнає входження Криму до складу Росії.

До цього про розмову українського лідера з держсекретарем США повідомили в адміністрації Порошенка.

Раніше МВФ схвалив оновлений план Києва зі створення Антикорупційного суду, проте вирішення цієї проблеми недостатньо для розблокування наступного траншу Україні.

Нагадаємо, спікер Верховної ради України Андрій Парубій 18 липня підписав зміни до закону «Про судоустрій і статус суддів».

26 червня президент Петро Порошенко підписав закон про створення Вищого антикорупційного суду.

2 серпня Порошенко підписав зміни до законк про судоустрій і статус суддів у зв'язку з ухваленням закону України про Вищий антикорупційний суд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: