Ердоган пригрозив США пошуком нових союзників

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав владу США переглянути ставлення до Анкари, пригрозивши в іншому випадку почати пошук інших друзів і союзників.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав владу США переглянути ставлення до Анкари, пригрозивши в іншому випадку почати пошук інших друзів і союзників.

Про це йдеться в статті турецького лідера, опублікованій в New York Times, повідомляє Анадолу в суботу, 11 серпня, пише «Слово і Діло».

Вибори в Туреччині: як політичні партії поділили голосиУ Туреччині нещодавно пройшли парламентські та президентські вибори. Про те, як розподілилися голоси між партіями, пише Осман Пашаєв.

Ердоган нагадав, що Туреччина і США вже 60 років є стратегічними партнерами і союзниками по НАТО. Але зараз американська влада не здатна зрозуміти і з повагою поставитися до побоювань турецького народу.

«Вашингтон, поки не стало надто пізно, повинен відмовитися від помилкової думки про те, що наші відносини можуть бути асиметричними, і примиритися з тим, що у Туреччини є альтернативи. Якщо Вашингтон не відмовиться від однобокого і зневажливого курсу, то Туреччина буде шукати нових друзів і союзників», - написав Ердоган.

Він нагадав про розбіжності між США і Туреччиною щодо діяльності проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який проживає в США і якого Анкара звинувачує його в організації невдалої спроби перевороту в 2016 році і марно вимагає його видачі.

Як раніше повідомлялося, Ердоган назвав безперспективним економічний тиск на Туреччину.

Також він не виключив вступу Туреччини до БРІКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: