Ердоган оголосив склад нового уряду Туреччини

Читать на русском
Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган, переобраний на новий президентський термін, представив склад нового кабінету міністрів.

Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган, переобраний на новий президентський термін, представив склад нового кабінету міністрів.

Про це повідомляє агентство Anadolu, пише «Слово і Діло».

Чому турки підтримують Ердогана та навіщо йому необмежена владаПрезидент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган переміг у неділю на президентських виборах, набравши в першому турі 52,5 відсотки голосів.

Вибори відбулися 24 червня, Ердоган переміг з результатом 52,59%. З його вступом на посаду в країні офіційно змінилася форма правління: раніше в квітні 51% турецьких громадян проголосували за перехід від парламентсько-президентської до президентської форми правління.   Першим в історії Туреччини віце-президентом призначений Фуат Октай, який раніше очолював Агентство з надзвичайних ситуацій і стихійних лих країни. Посаду прем'єр-міністра в країні скасовано.

Абдулхаміт Гюль зберіг за собою посаду міністра юстиції. На посаді міністра закордонних справ залишився Мевлют Чавушоглу, а на посаді голови МВС - Сулейман Сойлу.

Очолювати міністерство оборони буде екс-голова Генштабу Хулуси Акар. Міністром фінансів і казначейства призначений Берат Албайрак, який раніше очолював міністерство енергетики, на цій посаді його змінить Фатіх Донмез. Головою Мінторгу призначений Рухсар Пекджан.

Ердоган приніс присягу 9 липня, церемонія відбулася в парламенті Туреччини. На урочистому заході були присутні понад 7 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: