Ердоган і Нетаньяху звинуватили один одного в расизмі і геноциді

Читать на русском
Голова Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що немає різниці між нав'язливими ідеями Гітлера про арійську расу і менталітетом Ізраїлю.

Голова Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що немає різниці між нав'язливими ідеями Гітлера про арійську расу і менталітетом Ізраїлю.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 24 липня, повідомляє Reuters.

Ердоган звинуватив Нетаньяху в тероризміПрезидент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган засудив прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу за слова про злочини турецьких військових проти цивільного населення сирійського Афріна.

На думку турецького лідера, обстріли палестинських територій також показують, що Ізраїль є терористичною державою.

У деяких правителів Ізраїлю видно дух Адольфа Гітлера, сказав Ердоган.

«Немає різниці між нав'язливими ідеями Гітлера про арійську расу і менталітетом Ізраїлю», - підкреслив він.

У свою чергу прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху у відповідь звинуватив турецького президента в геноциді сирійців і курдів.

«Ердоган винищує сирійців і курдів і садить у в'язницю тисячі своїх співвітчизників. Критика закону про національний характер держави з боку цього великого демократа - найбільший комплімент, який можна було зробити закону», - заявив він.

На думку ізраїльського прем'єра, за час правління Ердогана Туреччина перетворилася на темну диктатуру.

Нагадаємо, закон, який визначає Ізраїль як єврейську державу, а євреїв як єдиний народ з правом на національне самовизначення в цій країні, був прийнятий кнесетом 19 липня. Закон оголошує Єрусалим єдиною і неподільною столицею країни, позбавляє арабську мову статусу офіційної і надає їй особливий статус.

Палестинці виступили із жорсткою критикою закону. Прес-секретар руху ХАМАС заявив, що такий закон легітимізує ізраїльський расизм і є екстремістським за характером.

Як повідомлялося, Ізраїль евакуював з Сирії 800 співробітників «Білих касок».

Нагадаємо, Трамп домовився з Путіним про захист Ізраїлю від загроз з Сирії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: