Ердоган пообіцяв санкції проти голів Мін'юсту і МВС США

Читать на русском
Турецька відповідь на американські санкції відносно мінстра юстиції Абдулхаміта Гюля і глави МВС Сюлеймана Сойлу будуть дзеркальними.

Турецька відповідь на американські санкції відносно мінстра юстиції Абдулхаміта Гюля і глави МВС Сюлеймана Сойлу будуть дзеркальними.

Про це заявив президент Реджеп Тайіп Ердоган, пише «Слово і Діло».

США запровадили санкції проти влади ТуреччиниВашингтон запровадив санкції проти двох турецьких міністрів: юстиції та внутрішніх справ. Захід вжитий в рамках глобального «акту Магнітського».

«Сьогодні я дам розпорядження заморозити активи в Туреччині міністра юстиції і міністра внутрішніх справ Америки, якщо такі є», - цитує главу держави Anadolu.

Відносини двох країн загострилися після арешту в Туреччині проповідника-баптиста Ендрю Брансона.

Проте Ердоган сподівається, що проблеми вдасться налагодити з урахуванням взаємних інтересів. «Перенесення політичних і судових суперечок в економічну площину завдасть шкоди обом сторонам», - попередив він.

4 серпня голова Держдепу США Майкл Помпео сказав, що Туреччина, незважаючи на розбіжності, є важливим партнером США по НАТО. У п'ятницю він провів в Сінгапурі «конструктивну» зустріч з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, пише «Інтерфакс».

Анкара в 2017 році затримала в Ізмірі пастора Ендрю Брансона, звинувативши його в зв'язках із забороненим рухом богослова Фетхуллаха Ґюлена Фето. Цю організацію Туреччина вважає винуватицею спроби військового перевороту в 2016 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: