У вибори в США могла втручатися не лише Росія – Пентагон

Читать на русском
Глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що в вибори президента США 2016 року крім Росії могли втрутитися інші країни.

Глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що в вибори президента США 2016 року крім Росії могли втрутитися інші країни.

У той же час, за його словами, російський уряд відповідально за атаки на вибори 2016 року, повідомляє прес-служба Пентагону, пише «Слово і Діло».

Кримська декларація: як зустріч Путіна з Трампом вилилася для нас у перемогуДерждепартамент США випустив Кримську декларацію, яку прирівняв до Декларації Веллеса 1940 року.

«Ми всі бачили, що сталося в 2016 році, коли Росія і, можливо, інші, але Росія безумовно, намагалися вплинути на хід голосування і фактично зіпсувати виборчий процес», - сказав Меттіс.

Він зазначив, що його відомство готове надати підтримку Міністерству внутрішньої безпеки та правоохоронних органів, щоб «захистити вибори в США від втручання Росії та інших поганих акторів».

Спецслужби США з січня 2017 року розслідують справу про можливе втручання Росії у вибори президента в жовтні 2016 року, підозрюючи, що у команди Трампа є зв'язки з офіційною Москвою.

Російська влада заперечує втручання у внутрішні справи Сполучених Штатів. Сам Дональд Трамп неодноразово говорив, що у нього немає ніяких зв'язків із Російською Федерацією.

Минулого місяця адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані зажадав зробити предметом розслідування саме розслідування можливих зв'язків передвиборчого штабу Трампа з Кремлем.

Раніше президент США Дональд Трамп назвав країни, які втручаються в справи США.

Також відзначимо, що США знайшли в своєму посольстві в Москві шпигуна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: