Держдеп США викликав російського дипломата «на килим». Нове загострення?

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Росія навряд чи піде на дзеркальну відповідь, але точно зробить якісь дипломатичні кроки.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, оцінюючи заяву Дональда Трампа про те, що РФ втручається у внутрішні справи США, й рішення Держдепу викликати тимчасового повіреного РФ для пояснень.

«Звичайно, РФ не зможе не відреагувати. Хай не дзеркально, але в Кремлі можуть вирішити, наприклад, відкликати акредитацію в якихось журналістів. Не виключено, що можуть запровадити якісь санкції проти компаній чи організацій, які працюють у Росії», – зазначив Дяденко.

На його думку, цей крок США спрямований на те, щоб укотре вказати Путіну, що якщо він не дотримуватиметься домовленостей, то санкції посилюватимуться.

«Отже, напруга між США та РФ зростатиме», – додав Дяденко.

Як пояснив експерт, те, що постійно змінюється риторика США щодо керівництва РФ, викликане кількома причинами.

Трамп хотів би вибудувати нові відносини з Путіним, вирішити проблеми, які існують між країнами. Зокрема, питання Донбасу, Сирії, закрити тему втручання РФ у вибори, уточнив політолог.

Що потрібно знати Україні про зустріч Трампа з ПутінимУ понеділок, 16 липня, в Гельсінкі відбулися переговори президента Росії з американським лідером Дональдом Трампом. Підбили підсумки експерти.

«Після особистої зустрічі з Путіним Трампу, мабуть, здалося, що такий діалог існує, що він розвиватиметься на рівні технічних фахівців, якихось погоджень, але, як показала практика, Путін ніколи не дотримує свого слова. Навіть якщо він дав його лідерам найбільших країн – Трампу, Меркель, яка також заявляла, що Путін говорить одне, а робить – інше», – підкреслив політолог.

За його словами, також на мінливу позицію Трампа накладається й внутрішня боротьба. Різні інституції в США хочуть посилити антиросійський вектор, тим самим зашкодивши Трампу.

«Зокрема, ініціюють тему втручання РФ у американські вибори. Звісно, Трамп не може не реагувати на ситуацію. Він змушений ухвалювати рішення, тому відносини загостряться», – резюмував Михайло Дяденко.

Нагадаємо, зустріч президентів Росії та США пройшла 16 липня в Гельсінкі. Тоді Трамп заявив про подолання кризи у відносинах двох країн.

Путін і Трамп розмовляли тет-а-тет понад дві години, а також взяли участь у переговорах у розширеному складі.

Що потрібно знати Україні про зустріч Трампа з Путіним – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: