Кримська декларація: як зустріч Путіна з Трампом вилилася для нас у перемогу

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Останній тиждень приніс Україні гарні новини з Капітолійського пагорба. Зокрема, ухвалення Кримської декларації, але цьому передували кілька передумов.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог, керівник центру «Ейдос» Віктор Таран, передає «Слово і Діло».

По-перше, Конгрес, де саме республіканська більшість, збільшив фінансування української армії на 2019 рік до рекордних 650 мільйонів доларів, нагадав експерт.

Крім того, на його думку, важливим є рішення щодо перенесення зустрічі Трампа з Путіним на 2019 рік.

Також вагому роль грає готовність США до запровадження нових санкцій проти Росії, зазначив політолог.

Ну й, безумовно, сам факт Кримської декларації, констатував Таран.

Трамп і Путін провели зустріч у Гельсінкі: що пишуть у соцмережахДональд Трамп і Володимир Путін провели переговори в Гельсінкі. Слово і Діло зібрало, що про підсумки зустрічі думають у соцмережах.

«Усі ці події є ланками одного ланцюжка – провальної зустрічі Трампа з Путіним. Республіканці тепер зі шкіри лізтимуть, щоб поправити свої рейтинги, які суттєво зменшилися за останні два тижні. Адже якщо їхні рейтинги найближчим часом не покращаться, це може призвести до програшу партії на проміжних осінніх виборах, а отже, й втрати більшості в Конгресі», – пояснив він.

Експерт припустив, що з цієї причини найближчим часом на нас чекатимуть хороші новини з Вашингтона, наприклад, у вигляді нових санкцій проти Москви.

«Тому, як не дивно, провальна зустріч Трампа в Гельсінкі обернулася тактичною перемогою України», – підкреслив Віктор Таран.

У коментарі «Слову і Ділу» політолог Віталій Кулик розповів, що ближче до проміжних виборів до Конгресу США тема російського втручання в американську внутрішню політику буде фокусом уваги демократів та американської спільноти.

Додамо, декларація створена за зразком Декларації Веллеса 1940 року про невизнання анексії СРСР країн Балтії.

Тим часом у Кремлі заявили, що західні партнери живуть в іншій реальності.

«Слово і Діло» розбиралося, що про зустріч Путіна й Трампа думають у соціальних мережах.

Хочете обговорити матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: