Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Юрій Тимошенко

Читать на русском
Юрій Тимошенко обіцяв на догоду виборцям підтримати Виборчий кодекс і зняття депутатської недоторканності.
Юрій Тимошенко

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Юрій Тимошенко (фракція «Народного фронту»).

Тимошенко був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №88 (Івано-Франківська область). За час своєї каденції Тимошенко дав 27 обіцянок, з 11 впорався (41%), а 6 – провалив.

З невиконаних обіцянок лише одна програмна – обіцянка ініціювати створення підрозділів екологічної міліції, за допомогою якої вестиметься боротьба з неконтрольованою вирубкою лісів, вивезенням із річок каменю й піску. Однак відповідних законодавчих ініціатив народний депутат так і не вніс до парламенту.

Провалив Тимошенко кілька обіцянок, пов'язаних із голосуванням у Верховній Раді. У листопаді минулого року він заявив, що не голосуватиме за законопроект про реінтеграцію Донбасу, якщо там не буде чітко прописано, що амністія не застосовується до тих, хто катував і вбивав полонених. У січні парламент розглядав поправки до законопроекту, але включити відповідну норму депутати не змогли, не вистачило голосів (хоча Тимошенко цю поправку підтримав). І, незважаючи на те, що в законопроекті не було чітко прописана неможливість амністії до тих, хто вчинив тяжкі злочини, Тимошенко законопроект про реінтеграцію підтримав.

Також нардеп обіцяв підтримати розрив дипломатичних відносин з Росією до повернення Криму до складу України. Така поправка пропонувалася до законопроекту про реінтеграцію Донбасу, але Тимошенко її не підтримав, в результаті вона ухвалена не була.

У лютому 2017-го депутат дав обіцянку облагородити територію Коломийської школи №6. «Нехай діти самі (намалюють – ред.), як би вони хотіли бачити свій двір. Нехай намалюють, де доріжки, де лавочки, де якась альтанка, де дерева. Потім вся школа вибере переможця конкурсу, зроблять під цей проект кошторис. Я теж постараюся виділити на це гроші», – сказав Тимошенко. Але через півроку в Коломийській школі «Слову і Ділу» повідомили, що кошти ні з місцевих бюджетів, ні від нардепа не надходили. Мер міста, в свою чергу, заявив, що роботи з благоустрою школи не проводилися. Так що Тимошенко свою обіцянку не виконав.

Впорався Тимошенко з обіцянкою підтримати пенсійну реформу. На початку жовтня він проголосував за законопроекти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» і «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення пенсій». Крім того, депутат виконав обіцянку розробити законопроект, спрямований на захист водних ресурсів. Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення охорони водних об'єктів)» з'явився в Раді у листопаді 2016-го, щоправда, менш ніж за півроку був відкликаний.

Тимошенко запевнив, що не буде членом жодної партіїСказано 10 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Ще 10 обіцянок Тимошенку потрібно виконати. Зокрема, нардеп пообіцяв голосувати за Виборчий кодекс. При чому зробить це «на догоду виборцям». Поки законопроект знаходиться в комітеті. Також Тимошенко пообіцяв підтримати і зняття депутатської недоторканності, незважаючи на бажання її залишити.

У передвиборчій програмі нардеп обіцяв сприяти розвитку агропромислового комплексу. За чотири роки він підтримав в Раді вже кілька профільних законопроектів: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції у агропромисловому комплексі», «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств».

Подивитися, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: