Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Тимошенко заявив, що не підтримає план Порошенка по усуненню Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету

21 березня 2017 року народний депутат України Юрій Тимошенко заявив, що не підтримає усунення Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету по плану Петра Порошенка (відео:31:45). Зокрема, парламентарій зазначив, що призначення нових членів Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції (Тетяна Ричкова, Юрій Буглак), які працюють в інтересах чинного Президента, є частиною плану по рейдерському захопленню вказаного комітету та призначення нового голови. За словами нардепа, причиною для зміни керівництва комітету є зрив трьох його засідань. Як відомо, вже відбувався саботаж засідань депутатами від «Опоблоку» та «БПП».
Виконано
Сказано 21 березня 2017 р.

Джерело

  • http://zik.ua/tv/video/74829
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-politycs/2172135-castina-cleniv-antikorupcijnogo-komitetu-sabotuut-zasidanna-sobolev.html
  • https://www.facenews.ua/articles/2017/312881/
  • http://www.pravda.com.ua/news/2017/11/9/7161226/
  • https://www.facebook.com/IegorSoboliev/posts/10208065392712255?pnref=story
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16004
  • Лист народного депутата від 8 листопада 2018 року

Результат

В листопаді Єгор Соболєв заявив, що нардепи від "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" збирають підписи, щоб звільнити його з посади голови парламентського комітету з протидії корупції. Зокрема, депутатів примушують поставити підписи під зверненням до парламенту з проханням призначити іншого голову.

В грудні представники "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Відродження" офіційно ініціювали процедуру відкликання Соболєва з посади голови парламентського комітету з протидії корупції. Під вказаною ініціативою поставив підпис і Юрій Тимошенко.

Зазначимо, що 7 грудня ВРУ підтримала проект постанови про відкликання Соболєва Є.В. з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції (№7368). Депутат був відсутній в залі парламенту.

У листі нам в листопаді 2018 року депутат повідомив, що 100% не підтримав відставку Соболєва. Дати згоду на розгляд чи обговорення питання це одне, а проголосувати за відставку – зовсім інше. Нардеп не дав свій голос за зняття Єгора Соболева, а утримався, тому що був переконаний, що цього буде достатнього щоб відставку не підтримали. Ніхто не сподівався, що в останню хвилину дасть свій голос Ігор Попов, який виявився вирішальним.

Однак, обіцянка залишається зі статусом "не виконано", враховуючи, що Єгора Соболєва було усунено з посади голови антикорупційного комітету, а Юрій Тимошенко взяв участь у процедурі відкликання Соболєва з посади голови комітету.