Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Тимошенко заявив, що не голосуватиме за законопроект про реінтеграцію Донбасу, якщо не буде чітко прописано, що амністія по відношенню до тих, хто катував та вбивав полонених не застосовується

10 листопада 2017 року народний депутат України Юрій Тимошенко заявив, що не голосуватиме за законопроект про реінтеграцію Донбасу, якщо не буде чітко прописано, що амністія по відношенню до тих, хто катував та вбивав полонених не застосовується (відео:18:40). Нагадуємо, що на початку жовтня ВРУ ухвалила проект закону №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", яким передбачається амністія бойовикам.
Не виконано
Сказано 10 листопада 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=1AtHHl3CVwo
  • http://www.zhitomirnews.com/noviniukrayini/batkivsina-proti-uzakonenna-rosijskoi-okupacijnoi-vladi-na-donbasi-
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16592
  • http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/6699.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16610
  • http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2268-19/print1512376349169439
  • Лист народного депутата від 8 листопада 2018 року

Результат

18 січня, згідно стенограми Верховної Ради депутати голосували за запропоновану Олексієм Рябчиним поправку №644, якою він хотів звільнити від можливості амністії осіб, що вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини під час подій на території Донецької, Луганської області. Однак, голосів забракло. Юрій Тимошенко підтримав вказану поправку. Але, коли парламент голосував за законопроект про реінтеграцію №7163 депутат натиснув кнопку "за", незважаючи на те, що в ньому не була врахована вказана норма. Обіцянка є невиконаною, оскільки Юрій Тимошенко підтримав законопроект без скасування амністії по відношенню до тих, хто катував та вбивав (тяжкі злочини).

Додамо, в листопаді 2018 року в листі депутат повідомив, що виступає за амністію при умові зупинення війни, але за винятком тих, хто вбивав та катував полонених.