Україна збирається подати позов до ЄСПЛ

Читать на русском
Україна наступного тижня подасть до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) комплексний міждержавний позов щодо українських в'язнів, незаконно утримуваних в Росії.

Україна наступного тижня подасть до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) комплексний міждержавний позов щодо українських в'язнів, незаконно утримуваних в Росії.

Чи може ЄСПЛ зобов’язати Україну зняти мораторій на землю та що з цього вийде?Чинний в Україні мораторій на продаж і купівлю земель сільськогосподарського призначення порушує Європейську конвенцію з прав людини. Оцінили позицію ЄСПЛ експерти.

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав заступник міністра юстиції України з питань євроінтеграції Сергій Пєтухов, пише «Слово і Діло».

«Наступного тижня ми подаємо міждержавний позов проти Російської Федерації по відношенню до всіх наших політв'язнів, тому що це така певна категорія людей, яких Росія спеціально переслідує за їхню підтримку територіальної цілісності України, за їхню проукраїнську позицію, викрадаючи їх у Криму або на території Російської Федерації», - сказав він.

За словами Пєтухова, позов до ЄСПЛ приверне увагу до всіх політв'язнів, а не тільки найбільш відомим.

«І увага Страсбурзького суду забезпечить як мінімум те, що в них будуть людські умови утримання. А також це в перспективі можливість звільнити їх через рішення Страсбурзького суду», - додав він.

Як раніше стало відомо, ЄСПЛ просить Сенцова про припинення голодування.

Також нагадаємо, що Грузія в ЄСПЛ звинуватила РФ у військових злочинах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: