Як працюють Порошенко та його команда. Дайджест обіцянок АПУ з 26 червня до 2 серпня

Читать на русском

Уже котрий місяць поспіль в Адміністрації президента України обіцянки дає лише сам глава держави Петро Порошенко. Однак і його активність у липні помітно знизилася: з 26 червня до 2 серпня Порошенко дав лише шість нових обіцянок і жодної поки не виконав. Зате вже три місяці в президента немає провалених запевнень.

На порядку денному Порошенко знову Вищий антикорупційний суд. Президент пообіцяв, що він запрацює цього року. Відзначимо, що 26 червня Порошенко підписав закон «Про утворення Вищого антикорупційного суду», а сьогодні, 2 серпня, закон «Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів». Ці документи необхідні для початку роботи нового судового органу.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що перезавантаження судової системи завершиться у 2018 роціСказано 16 липня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Не забуває президент і про оборону. За його словами, найближчим часом до армії поставлять вогнемет РПВ-16. «В Україні почалося серійне виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16 – високопотужної зброї, яку «Укроборонпром» виробляє для ЗСУ. Уже найближчим часом вогнемет буде поставлений до армії, що значно посилить військову міць наших підрозділів», – заявив Порошенко 23 липня.

Крім того, Порошенко пообіцяв розблокувати українські морські порти в Азовському морі. «У взаємодії з міжнародними партнерами знайдемо дієві механізми припинення російської морської блокади», – зазначив він.

Ще одна тема обіцянок Порошенко за цей період – діти. 27 червня президент заявив, що в Дніпропетровській області збудують 6 малих групових будинків для дітей-сиріт, а в інших регіонах України – ще 14. «За проектом, це одноповерхові установи соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі й дітей з інвалідністю, в яких діти проживатимуть в умовах, наближених до сімейних. В Україні ж перші 6 таких малих групових будинків з'являться в Дніпропетровській області. І ще 14 – в інших регіонах», – розповів він.

Детальніше – в нашому дайджесті.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко повернув до парламенту з пропозиціями законопроект про запровадження механізму «єдиного вікна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: