Порошенко звільнив з АП «куратора» ідеї надання автокефалії Україні

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко звільнив Ростислава Павленка з посади заступника глави Адміністрації президента.

Президент України Петро Порошенко звільнив Ростислава Павленка з посади заступника глави Адміністрації президента.

Як передає «Слово і Діло», відповідний указ був опублікований на сайті глави держави.

Іншим президентським указом Павленко був призначений директором Національного інституту стратегічних досліджень. Попередній директор Інституту Володимир Горбулін був звільнений у зв’язку з переходом на роботу до Національної академії наук України.

Як повідомляє «Страна», саме Павленко був на Банковій куратором ідеї надання автокефалії Україні. За даними наших джерел, із подачі Павленка Петро Порошенко озвучив отримання томосу до Дня Хрещення Русі. Як розповіли на Банковій, фактично Павленко президента дуже сильно підставив.

«Спочатку було зрозуміло, що таке складне питання, з урахуванням колосального опору Москви та РПЦ, не може бути вирішене протягом декількох місяців у такій консервативній структурі, як Церква, – повідомило «Стране» джерело на Банковій. – Але в оточенні президента була група людей на чолі з Ростиславом Павленком, які вирішили подарувати Порошенку «вундерваффе» (чудо-зброю – ред.) для перемоги на виборах. Вони його переконали, що можна швидко домовитися зі Вселенським патріархатом про автокефалію й продати це виборцю як колосальну перемогу. Саме на основі їхньої інформації Порошенко й озвучував орієнтири щодо томосу до Дня Хрещення Русі. Але реальність вийшла зовсім іншою. Виходить, Павленко і Ко просто підставили президента».

Нагадаємо, наприкінці травня президент України запевнив, що український народ отримає томос про єдину помісну православну церкву.

Також Порошенко пояснив значення томосу для України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: