У Кабміні придумали, як оновити старі будинки

Читать на русском
В Україні планують реконструювати старі будинки. У Кабміні говорять, що реально він зможе запрацювати за два-три роки.

Мінрегіон анонсував проект закону про реконструкцію застарілого житлового фонду, який представлять за два тижні.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає «Укрінформ».

Соціальне житло в Україні: що обіцяють голови ОДАСлово і Діло розбиралось, як голови обладміністрацій забезпечують населення соціальним житлом.

«Ми вже підготували першу редакцію законопроекту, але зараз хочемо обговорити певні проблемні питання з громадськістю. Через два тижні плануємо на всі ці проблемні питання дати відповідь. Потім будемо рекомендувати його на розгляд Кабміну, а після узгодження урядом передавати цей законопроект на розгляд Ради»,– зазначив Парцхаладзе.

На переконання чиновника, це дуже важливий проект закону, що дозволить значно поліпшити якість життя людей, які проживають у старих будинках, збудованих після війни.

Водночас заступник міністра застеріг: навіть якщо вдасться ухвалити проект закону протягом року, то реально він зможе запрацювати через два-три роки.

За даними Парцхаладзе, лише в Києві налічується близько 3,2 тисячі таких об'єктів (переважно «хрущовок» і «сталінок»), які необхідно реконструювати.

Як відомо, в Києві близько 600 тисяч сімей проживають у зношених будинках, які потребують капітального ремонту.

«Слово і Діло» писало, яка ситуація на ринку нерухомості та як зміняться ціни на житло.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: