Квартира Лещенка: НАБУ перевірить зустрічі нардепа з позичальниками

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вирішили спростувати або підтвердити зустрічі нардепа Сергія Лещенка з позичальниками для передачі грошей.
Сергій Лещенкофото: «Слово і Діло»

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе незаконне збагачення народного депутата Сергія Лещенка детективи НАБУ отримали доступ до телефонів політика і його позичальників.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що Лещенко в серпні-вересні 2016 року позичив у власника Інтернет-видання «Українська правда» Олени Притули 3,77 млн ​​грн, а ще 2 млн грн нардеп взяв як позику у Владислава Єндржієвського. Обидва позичальника під час допиту підтвердили факт прохання Лещенка про позику та самої передачі грошей йому.

За словами Притули, гроші Лещенку вона передавала окремими частинами в період серпня-початку вересня 2016 року. Своєю чергою, Єндржієвський повідомив, що в серпні 2016 року до нього звернувся Лещенко з проханням позичити певну суму коштів, якої йому не вистачає для покупки квартири. Ці кошти він надав нардепу в той же день. Уже через кілька днів Лещенко повернув цю позику.

Водночас у Бюро вирішили співставити місце перебування Лещенка з його позичальниками упродовж періоду їх вірогідних зустрічей у серпні-вересні 2016 року з метою підтвердити чи спростувати їх зустрічі.

Детектив повідомив, що досудовим розслідуванням були встановлені телефони Лещенка та його позичальників. У зв'язку з цим, у Бюро просили суд надати доступ до документів «Водафон Україна» щодо телефонів нардепа, Притули та Єндржієвського, а саме: дати, часу та тривалості вхідних і вихідних телефонних з'єднань; дати та часу вхідних і вихідних SMS-повідомлень з посиланням на ретранслятор та прив'язку до базових станцій та їх адреси, номерів контрагентів по цих з'єднаннях, а також адреси місцезнаходження в момент кожного вхідного і вихідного з'єднання, ідентифікатора (ІМЕІ і ІMSI), з урахуванням нульових дзвінків, дати, часу і тривалості надання послуги Інтернет за період з 1 серпня по 10 вересня 2016 року.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, керівник САП Назар Холодницький повідомив про відкриття квартирної справи Лещенка.

Раніше суд закрив справу про квартиру Лещенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: