У Києві 600 тисяч сімей проживають у зношених будинках – КМДА

Читать на русском
У Києві близько 600 тисяч сімей проживають у зношених будинках, які потребують капітального ремонту. Про це розповів заступник міського голови Києва Петро Пантелєєв.
Фото з відкритих джерел

У Києві близько 600 тисяч сімей проживають у зношених будинках, які потребують капітального ремонту.

Про це журналістам розповів заступник міського голови Києва Петро Пантелєєв, інформує «Слово і Діло».

«Сьогодні в Києві близько 600 тисяч сімей проживають у будинках, що потребують глибокої термомодернізації, капітального ремонту, тобто ті, які на сьогодні вже досить зношені. 600 тисяч сімей – це близько 1,8 мільйона осіб», – сказав Пантелєєв.

Банкіри очікують зростання ринку будівництва житла – FinclubРинок будівництва житла буде розвиватися й надалі, попри складну ситуацію в банківському секторі. Лише із січня до вересня цього року обсяг будівельного ринку зріс на 12%.

За його словами, для ремонту одного будинку необхідно мінімум 3,5-5 млн гривень, причому лише на заміну ліфтів потрібно 700тис.-1,5 млн грн.

«З розрахунку на сім'ю це мінімум 50 тисяч гривень», – зазначив чиновник.

Він також наголосив, що окремою проблемою, яка потребує уваги, є «хрущовки».

«Нам потрібно дати відповідь на питання про доцільність їхньої реконструкції та модернізації. Або ж іти шляхом їхнього знесення та будівництва нового житла. Наша позиція, позиція київської міської влади, що «хрущовки» – це рудимент і потрібно будувати нове житло. При цьому врахувати інтереси всіх людей, хто живе в них, дати їм рівноцінне житло», – сказав Пантелєєв.

Нагадаємо, в жовтні в школі під Києвом обвалилася стіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: