Киян із 1 серпня чекають нові платіжки від «Київтеплоенерго»

Читать на русском
Нацкомісія встановила тарифи на послуги Київтеплоенерго, яке з 1 серпня почне виконувати функції Київенерго.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила тарифи для «Київтеплоенерго» на відпуск електричної енергії й виробництво теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба міськадміністрації.

Згідно з порядком формування тарифів, остаточна вартість теплової енергії включає в себе вартість її виробництва, а також транспортування та постачання.

Згідно з постановою НКРЕКУ, з 1 серпня встановлюються тарифи:

– на відпуск електричної енергії – 182,83 коп/кВт год;

– на виробництво теплової енергії для надання населенню послуг із централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води – 783,09 грн/Гкал;

– на виробництво теплової енергії для надання релігійним організаціям послуг із централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води – 476,04 грн/Гкал;

– на виробництво теплової енергії для надання послуг із централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води установам, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів – 1185,21 грн/Гкал;

– на виробництво теплової енергії для потреб інших споживачів – 1184,57 грн/Гкал.

«Таким чином, підприємство має всі необхідні дозволи та ліцензії, щоб повноцінно вести господарську діяльність. Ми сподіваємося, що незабаром буде вирішене питання укладення угоди з НАК «Нафтогаз» і ми повернемо людям гарячу воду й у плановому режимі продовжимо готувати місто до зими», – повідомив Пантелеєв.

Напередодні Пантелеєв заявив, що через відсутність угоди з «Нафтогазом» із 1 серпня жителі Києва можуть знову залишитися без гарячої води, можливі перебої з електрикою.

Нагадаємо, вчора Господарський суд Києва постановив, що ані «Київтеплоенерго», ані територіальна громада не є відповідальними за борг «Київенерго перед «Нафтогазом».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: