У Зімбабве стартували вибори

Читать на русском
У Зімбабве стартували перші в історії незалежної країни президентські і парламентські вибори, в яких не візьме участь колишній багаторічний лідер Роберт Мугабе.
Еммерсон Мнангагва

У Зімбабве стартували перші в історії незалежної країни президентські й парламентські вибори, в яких не візьме участь колишній багаторічний лідер Роберт Мугабе.

Про це повідомляє Reuters, пише «Слово і Діло».

Сміла в Раді: Бондар марить про президентство, а Семенченку потрібна допомогаДивіться новий випуск Смілої в Раді, щоб дізнатись, яка допомога потрібна депутату Семену Семенченку.

Повідомляється, що вибори стартували о 7:00 за місцевим часом. У виборах бере участь чинний президент Еммерсон Мнангагва. Його основним суперником є 40-річний адвокат і пастор Нельсон Шаміс.

За даними опитувань, фаворитом президентських виборів залишається Мнангагва, який обійняв посаду президента після безкровного перевороту в Зімбабве, результатом якого стало відсторонення Роберта Мугабе. Мугабе правив Зімбабве майже 30 років, поки в середині листопада 2017 року військові не помістили його під домашній арешт. Військові та правляча партія заявили про нездатність 93-річного президента керувати країною. 21 листопада парламент запустив процедуру імпічменту, однак Мугабе погодився на відставку добровільно.

Нагадаємо, Мнангагва офіційно вступив на посаду президента Зімбабве 24 листопада 2017 року. До цього з 1980 року, коли країна здобула незалежність, її очолював Роберт Мугабе як президент або прем'єр-міністр.

Раніше «Слово і Діло» писало, чому українцям не потрібно чекати героя.

Також пропонуємо дізнатися, чи знаєте ви обіцянки тих, хто збирається йти в президенти.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: