Яку суму Львів отримає від ЄБРР на рекультивацію звалища в Грибовичах

Читать на русском
ЄБРР і міжнародні донори виділили Львову 35 млн євро для рекультивації полігону твердих побутових відходів у Грибовичах.

Європейський банк реконструкції і розвитку та міжнародні донори виділили Львову 35 млн євро для рекультивації полігону твердих побутових відходів у Грибовичах.

Відповідна угода була підписана в п'ятницю, 1 червня, за участю заступника директора ЄБРР в Україні Марини Петров і міської влади Львова, пише «Слово і Діло».

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв ліквідувати Грибовицьке сміттєзвалищеСказано 6 вересня 2011 р.Статус обіцянки: Не виконано

Згідно з документом, 25 млн євро будуть надані на вигідних кредитних умовах терміном на 13 років (починаючи з 2018 року) і ще 10 млн євро будуть надані на умовах гранту, який повертати не потрібно.

Кошти спрямують на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво у Львові заводу з механіко-біологічної переробки відходів. Передбачається, що місто запровадить сучасні підходи до вторинної переробки та управління відходами.

Раніше мер Львова Андрій Садовий просив оголосити Львів, а також села Малехів і Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації. Відповідне звернення він направив президенту України Петру Порошенку і прем'єру Володимиру Гройсману.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року трапилася Грибовицька трагедія, коли на місцевому полігоні для сміття біля Львова під час гасіння пожежі стався обвал сміття. Загинули троє рятувальників і еколог.

Після цього за рішенням суду звалище закрили.

«Слово і Діло» писало, що обіцяли зробити чиновники для вирішення сміттєвої проблеми Львова, в тому числі й щодо Грибовицького полігону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: