Україна програла Росії торговий спір – ЗМІ

Читать на русском
CОТ має оприлюднити звіт за результатами другого торгового спору України та РФ щодо обмежень Росією українського експорту залізничного обладнання.

Світова організація торгівлі в понеділок, 30 липня, має оприлюднити звіт за результатами другого торгового спору України та РФ щодо обмежень Росією українського експорту залізничного обладнання.

Результат спору виявився не на користь Києва, пише «Європейська правда» з посиланням на кілька джерел в уряді, передає «Слово і Діло».

У МЕРТ визначилися, з кого почнуть велику приватизаціюМЕРТ планує почати велику приватизацію державних підприємств із продажу Центренерго восени цього року.

Видання зазначає, що несподівано нове рішення виявилося ще більшою поразкою, ніж перше.

Нагадаємо, тиждень тому був оголошений результат за скаргою РФ проти України щодо мит на аміачну селітру. СОТ заявила про порушення перебігу антидемпінгового розслідування, але визнала за Києвом право провести нове розслідування.

Крім того, експерти стали на бік України, визнавши деякі процедурні порушення з боку РФ.

Нагадаємо, з 2014 року російські сертифікаційні органи почали масово припиняти дії виданих раніше сертифікатів відповідності українських виробників, а також обмежили видачу нових сертифікатів. Ба більше, одночасно в РФ відмовилися визнавати сертифікати, видані українським виробникам у Білорусі та Казахстані, хоча за регламентом Митного союзу такі сертифікати мають визнаватися всіма членами цього об'єднання.

За даними уряду, в результаті цих обмежень український експорт залізничної продукції до РФ із 2012 до 2016 року скоротився більш ніж у 20 разів – з $2,6 млрд до $95 млн.

Такі кроки в українському МЕРТ розцінили як грубе порушення принципів СОТ, а також угоди СОТ про технічні бар'єри в торгівлі. А тому після всіх необхідних процедур в уряді ініціювали торговий спір.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: