Росія готує санкції проти України – ЗМІ

Читать на русском
Російський уряд розробляє пакет санкцій проти України. Під обмежувальні заходи можуть потрапити кілька сотень юридичних і фізичних осіб.

Російський уряд розробляє пакет санкцій проти України. Під обмежувальні заходи можуть потрапити кілька сотень юридичних і фізичних осіб.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє газета «Комерсант» із посиланням на джерела в російському кабміні.

Путін підписав закон про контрсанкції РФ проти «недружніх країн»Президент Росії Володимир Путін підписав закон про заходи впливу на недружні дії США та інших іноземних держав.

Відомо, що пакет санкцій має стати частиною загальної концепції щодо зниження негативного впливу антиросійських санкцій на економіку країни. Його розробкою займаються Мінекономіки, Мінпромторг і Мінфін, уточнюють журналісти.

Згідно з даними джерел, пропозиції щодо заборони імпорту певних товарів з України мають бути підготовлені до 1 серпня. В першу чергу під заборону можуть потрапити добрива, оскільки раніше Київ запровадив мита на поставки відповідного товару з Росії.

Також під санкції можуть потрапити й окремі громадяни України. За даними співрозмовника журналістів, це обговорювалося з 2014 року. Обмежувальні заходи можуть торкнутися українських бізнесменів, політиків і держслужбовців.

22 червня Україна вчергове розширила санкційні списки щодо до фізичних осіб та організацій із Росії. Тепер у них значаться 1759 осіб і 786 організацій.

Вчора, 18 липня, президент України Петро Порошенко розповів про нові санкції для причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: