Росія продовжила транзитні обмеження для України

Читать на русском
Путін підписав указ про продовження на півроку заходів щодо обмеження транзиту українських товарів до Казахстану та Киргизстану.

Президент РФ Володимир Путін продовжив на півроку, до 1 січня, дію обмежувальних заходів щодо транзиту товарів з України до Казахстану та Киргизстану через територію Росії.

Як пише «Слово і Діло», відповідний документ оприлюднений на сайті глави РФ у понеділок, 2 липня.

Вперше указ про запровадження «заходів щодо забезпечення економічної безпеки і національних інтересів РФ під час транзиту українських товарів» був підписаний 1 січня 2016 року. Відповідно до нього, транзитне перевезення товарів з України через Росію може вестися лише з території Білорусі за умови пломбування вантажних відсіків, у тому числі тих, що функціонують на основі технології ГЛОНАСС, а також за наявності у водіїв облікових талонів. Встановлення й зняття таких пломб має проводитися на в'їзді до Росії та на виїзді з неї в стаціонарних або пересувних контрольних пунктах і контрольних пунктах, розташованих на залізничних станціях.

Під час в'їзду до Росії з Білорусі водії мають отримувати облікові талони, а під час виїзду – здавати їх.

Нагадаємо, арбітраж СОТ визнав порушення, допущені Україною при проведенні антидемпінгового розслідування щодо аміачної селітри російського виробництва.

Також Євросоюз намагається засудити Росію через СОТ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: