У Закарпатській області відбувся парад сажотрусів

Читать на русском

У п’ятницю, 27 липня, у Закарпатській області відбувся парад сажотрусів. Свято проходить у місті Мукачево третій рік поспіль.
Найстарший сажотрус України Бертолон Товт.

У п’ятницю, 27 липня, у Закарпатській області відбувся парад сажотрусів. Свято проходить у місті Мукачево третій рік поспіль.

Як повідомляє кореспондент «Слова і Діла», традиційно парад приурочують до дня народження найстаршого сажотруса України Бертолона Товта.

Відкривають парад сажотрусів діти. Вони вдягаються, в чорний одяг, як і представники цієї професії. Також на свято приїхали переможці «Параду наречених» з Ужгорода.

Костюмована хода пройшла цетром Мукачева від пам’ятника «Сажотрусу», увечері в п’ятницю, та завершилася святковим розвагами для дітей в міському парку.

На свято приїхали і гості-сажотруси із сусідньої Угорщини та з Латвії. Торік на святі угорці прийняли Бертолона Товта до своєї гільдії сажотрусів.

Сам найстарший сажотрус України каже, що його фах зникає. «Люди більше пам’ятають сажотрусів, як повір’я, що вони приносять удачу. А от чистити пічні труби та димоходи, мало кому треба» - каже Бертолон Товт.

Нагадаємо, сьогодні в Україні також відбуваються заходи до 1030-річчя Хрещення Русі-України.

Як відомо, за підрахунками правоохоронних органів у хресній ході взяли участь до 20 тисяч громадян.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: