Розкрадання в Держінвестпроекті: НАБУ повідомило про сьомого підозрюваного

Читать на русском
Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП встановили сьомого ймовірного учасника корупційної схеми з розкрадання коштів Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами.

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП встановили сьомого ймовірного учасника корупційної схеми з розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ, пише «Слово і Діло».

Екстрадиція Каськіва: що чекає чиновника часів Януковича в УкраїніУ серпні ГПУ повідомило про затримання Каськіва на території Панами. Зараз у ГПУ заявляють про екстрадицію екс-чиновника в Україну. З іншого боку, вже з'явилася інформація про те, що чиновник прилетів сам. У ситуації розбиралися експерти.

«Ним виявився директор ТОВ «Боржава резорт». Наразі йому повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний у змові зі службовими особами Держінвестпроекту та ДП «Державна інвестиційна компанія» упродовж 2012–2014 років заволоділи 165 млн гривень бюджетних коштів, виділених для реалізації нацпроекту «Олімпійська надія-2022 — створення спортивно-туристичної інфраструктури».

«Як встановило досудове розслідування, замість використання вказаної суми коштів на реалізацію національного проекту її перерахували на рахунки підконтрольних підприємств-нерезидентів з реєстрацією на території Республіки Кіпр», - зазначають у НАБУ.

Нагадаємо, 12 грудня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали чотирьох осіб у справі про розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

Розкрадання в Держінвестпроекті: суд заарештував майно та бізнес підозрюванихПрацівники Антикорупційного бюро домоглися накладення арешту на низку майна і речей у справі розкрадань у Держінвестпроекті.

У 2012-2014 роках Держагентство з інвестицій очолював Владислав Каськів.

1 листопада 2017 року Каськіва екстрадували з Панами.

Цього ж дня Печерський районний суд Києва за клопотанням Генеральної прокуратури обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді арешту із можливістю внесення застави.

Крім того, зазначалося, що Каськів відшкодував державі ще до рішення суду майже 7,5 мільйонів гривень збитку.

Цю суму вніс батько екс-депутата Євгена Суслова, власник фермерського господарства Іван Суслов.

6 листопада ГПУ оскаржила рішення Печерського районного суду щодо Каськіва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: