Квартира в Києві на Шовковичній і земля в Карпатах: чим володіє Каськів

Читать на русском

Одіозний екс-чиновник і бізнесмен задекларував квартиру в самому центрі Києва та земельну ділянку за 7 км від Буковеля.

Одіозний чиновник часів Віктора Януковича Владислав Каськів володіє елітною квартирою в центрі Києва, а також має ділянку в Карпатах.

Як вдалося з'ясувати «Слову і Ділу», Каськів ретельно приховує своє майно, але все-таки записав на себе кілька об'єктів нерухомості.

Як справа Каськіва пов'язана із «цькуванням» Авакова та чим усе закінчитьсяДосвідчені адвокати оцінюють шанси на посадку Каськіва як практично нульові. Що інкримінують екс-главі Держінвестпроекту та до чого ще він причетний?

За даними Єдиного реєстру нерухомості, в нього є квартира в центрі Києва на вул. Шовковичній. Площа житла – 69,7 кв. м. Висота стін – 3 м. Це будинок-сталінка на 6 поверхів. Судячи з інформації порталів продажу нерухомості, в таких будинках ціна квадрата з ремонтом становить близько 5 тис. дол. Тобто квартира Каськіва коштує приблизно $348,5 тис., що за курсом 26,8 грн за $1 складає близько 9,3 млн грн.

Крім цього, в Єдиному реєстрі нерухомого майна зазначено, що Каськів володіє землею в Карпатах. У одіозного чиновника й бізнесмена є ділянка неподалік курортного міста Яремче, а точніше, в селищі Яблуниця, що за 7 км від Буковеля. Площа землі – 0,09 га. Вартість однієї сотки землі під забудову в Яремче (а у Каськіва ділянка саме під забудову) становить близько $4 тис. Виходить, що земля колишнього чиновника коштує не менш ніж $36 тис або близько 964,8 тис. грн (за курсом 26,8).

Відзначимо також, що Єдиний реєстр нерухомого майна надає інформацію про всіх людей з іменем Каськів Владислав Володимирович. Тож існує невелика ймовірність, що квартира в центрі Києва та земля в Карпатах належать повному тезці бізнесмена.

Нагадаємо, 1 листопада Каськіва екстрадували в Україну з Панами. Печерський райсуд відпустив колишнього голову Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України під заставу в 160 тис. грн. Його звинувачують у заволодінні в 2012 році за попередньою змовою коштами з держбюджету на суму близько 7,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: