Швейцарія розсекретила рахунки Єфремова - ЗМІ

Читать на русском
На пов'язані з екс-регіоналом Олександром Єфремовим рахунки у Швейцарії з 2006 року надійшли 33 мільйони швейцарських франків.

На пов'язані з екс-регіоналом Олександром Єфремовим рахунки у Швейцарії з 2006 року надійшли 33 мільйони швейцарських франків.

Як повідомляє «Слово і Діло», такі дані швейцарського Відомства з протидії відмиванню коштів наводить у публікації Deutsche Welle.

ФБР знайшло мільйонні рахунки Єфремова за кордономФедеральне бюро розслідувань США передало ГПУ інформацію про те, що екс-глава «Партії регіонів» Олександр Єфремов вивів кілька мільйонів доларів на рахунки підконтрольних йому компаній, зареєстрованих за кордоном.

Ці рахунки, за інформацією правоохоронців, контролюють син Олександра Єфремова Ігор та його дружина.

Раніше Старобільський районний суд Луганської області продовжив термін дії запобіжного заходу екс-депутату від «Партії регіонів» Олександру Єфремову ще на 2 місяці до 24 червня включно.

Раніше у суді Старобільська Луганської області допитали народного депутата Олега Ляшка у справі екс-регіонала Олександра Єфремова.

Єфремова звинувачують у створенні так званої «ЛНР», її фінансуванні, державній зраді, сепаратизмі та сприянні захопленню адміністративних будівель.

Єфремова також підозрюють у керуванні незаконним голосуванням у Верховній Раді 16 січня 2014 року за так звані «диктаторські закони», а також за нанесення збитків державі (його компанії вигравали тендери за завищеними цінами у державного «Луганськвугілля». За «диктаторські закони» – у Єфремова окремий судовий процес, як і за «Луганськвугілля», за ці статті його затримували в 2015 році, але випустили під заставу у 3,6 мільйонів гривень, які вніс соратник Борис Колесніков.

Ще одну справу проти Єфремова — за розпалювання міжнаціональної ворожнечі проти Єфремова ГПУ закрила через відсутність складу злочину. Єфремов якось у суді казав, що не пам’ятає, скільки проти нього порушено справ.

Зауважимо, що Генеральна прокуратура затримувала Єфремова за одними статтями (корупційними), а судить за іншими (сепаратизм, держзрада).

30 липня 2016 року Єфремова затримали в аеропорту «Бориспіль» з квитком на Відень.

6 березня 2018-го суд залишив під вартою екс-регіонала Єфремова ще на два місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: