У Порошенка пояснили вето на обмеження заготівлі необроблених лісоматеріалів

Читать на русском
Порошенко підтримує посилення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу, однак проти лобістських схем, які порушують умови ЗВТ з ЄС.

Президент України Петро Порошенко підтримує посилення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу, однак проти лобістських схем, які порушують умови ЗВТ з ЄС.

Про це повідомили в прес-службі президента, пише «Слово і Діло».

«Президент України повністю підтримує посилення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу. Але не підтримує лобістські схеми, які потрапили до закону між першим і другим читанням, зокрема норми, які суперечать Угоді України та ЄС про зону вільної торгівлі», – заявили в АП.

У Порошенка уточнили, що він підпише закон після внесення парламентом відповідних змін до нього.

Як повідомлялося, Порошенко ветував закон, який передбачає обмеження річного обсягу заготівлі необроблених лісоматеріалів 25 млн куб. м на час дії мораторію на експорт необроблених лісоматеріалів і запровадження кримінальної відповідальності за контрабанду лісу.

18 липня на засіданні уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Держаудитслужбі, ДФС, Держгеокадастру та Національній поліції перевірити лісові господарства на предмет незаконної вирубки лісу. Як писало «Слово і Діло», Гройсман дізнався про факти контрабанди лісу від міжнародних організацій.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: