Греція звинуватила РФ у неповазі

Читать на русском
У МЗС Греції вважають неповагою заяви російського зовнішньополітичного відомства про наслідки для Афін через висилки двох російських дипломатів.

У МЗС Греції вважають неповагою заяви російського зовнішньополітичного відомства про наслідки для Афін через висилки двох російських дипломатів.

Про це йдеться в заяві грецького міністерства, пише «Слово і Діло».

Що потрібно знати Україні про зустріч Трампа з ПутінимУ понеділок, 16 липня, в Гельсінкі відбулися переговори президента Росії з американським лідером Дональдом Трампом. Підбили підсумки експерти.

«Сьогоднішні заяви прес-секретаря МЗС Росії (Марії Захарової) є характерним прикладом неповаги до третьої країни і нерозумінням сучасного світу, в якому держави, незалежно від їх розміру можуть здійснювати незалежну, багатопланову і демократичну зовнішню політику», - відзначили в МЗС Греції.

В Афінах вважають, що саме «подібний негативний образ мислення» спонукав російських дипломатів до втручання у внутрішні справи Греції, що і призвело до їхньої висилки і заборони на в'їзд.

«Постійна неповага до Греції має припинитися. Ніхто не може і не має права втручатися у внутрішні справи Греції», - підкреслили в зовнішньополітичному відомстві.

Також грецька сторона заперечує, що висилка російських дипломатів викликана тиском «третьої сторони».

У ході брифінгу 18 липня офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що висилка російських дипломатів стала результатом «гри», за якою стоїть влада США. Вона також попередила, що рішення грецької влади не залишиться без відповіді з боку Росії.

Нагадаємо, 11 липня стало відомо про рішення уряду Греції вислати з країни двох російських дипломатів. Також влада країни заборонила в'їзд до Греції ще двом громадянам РФ.

Причиною для такого рішення стали «численні і скоординовані» дії Росії, спрямовані на посилення свого впливу в Греції.

Раніше Мін'юст США пред'явив нові звинувачення шпигунці з РФ.

Також відзначимо, ЄС закликав Росію визнати свою відповідальність за катастрофу MH17.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: