Названа причина видворення Грецією дипломатів РФ

Читать на русском
Греція видворила двох російських дипломатів через фінансування протестуючих груп, що виступають проти угоди з Македонією про перейменування.

Греція видворила двох російських дипломатів через фінансування протестуючих груп, що виступають проти угоди з Македонією про перейменування.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це пише AP із посиланням на джерела в грецькому уряді.

Ультиматуми та холодна війна: у що виллється для РФ масова висилка дипломатів?Чисельність постійного представництва Росії при НАТО буде скорочена на 10 осіб. Про наслідки рішення щодо вислання дипломатів розповіли експерти.

Нагадаємо, що врегулювання питання про назву Македонії розблокує процес вступу цієї балканської країни в НАТО, проти чого різко виступає Москва.

13 липня Греція вирішила вислати двох російських дипломатів і заборонити в'їзд ще двом через їх втручання у внутрішні справи країни. Своєю чергою Міністерство закордонних справ РФ пригрозило «дзеркальними заходами».

Пізніше в Афінах заявили, що незважаючи на хороші відносини з РФ, не мають наміру терпіти російське втручання, що загрожує національній безпеці країни.

Македонія та Греція минулого місяця підписали історичну угоду, згідно з якою Македонія змінить свою назву на Північну Македонію. Натомість Афіни розблокували переговори щодо приєднання Македонії до НАТО та до Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: