Греція висилає дипломатів Росії

Читать на русском
Грецький уряд вирішив вислати двох російських дипломатів і заборонити в'їзд іще двом, звинувачуючи їх у втручанні у внутрішні справи.

Грецький уряд вирішив вислати двох російських дипломатів і заборонити в'їзд іще двом, звинувачуючи їх у втручанні у внутрішні справи та незаконних діях проти національної безпеки Греції.

Про це повідомляє Ekathimerini, пише «Слово і Діло».

Чи вдасться дипломатичний бойкот ЧС-2018 у Росії?Міністри та високопосадовці Британії не поїдуть до Росії на Чемпіонат світу з футболу. Низка країн долучилася до них. Чи вдасться бойкот, міркували експерти.

За даними видання, Афіни звинувачують російських дипломатів у здобутті та розповсюдженні інформації та невдалій спробі підкупу грецьких державних службовців.

Високопоставлений грецький дипломат повідомив, що Афіни закликають до негайної висилки двох працівників, у тому числі офіцера посольства Росії Віктора Яковлєва.

Дипломат зазначив, що ініціатива йде за численними скоординованими зусиллями із розширення російського впливу в Греції, включаючи, зокрема, діяльність Імператорського православного палестинського суспільства.

Незважаючи на цей крок, ті ж самі джерела зазначають, що Греція продовжує, згідно з її давньою політикою, прагнути до гарних відносин з Росією та сприяти дружбі між двома народами, але додають, що це може бути лише в разі, якщо обидві країни поважають суверенітет одна одної.

Раніше Британія вислала 23 російських дипломати із країни через отруєння екс-розвідника ГРУ Сергія Скрипаля, в якому підозрюють Росію. Своєю чергою РФ оголосила персонами нон ґрата 23 дипломатичних працівники посольства Великої Британії в Москві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: