У Таллінні пройшла акція на підтримку Сенцова

Читать на русском
У четвер, 12 липня, в столиці Естонії Таллінні представники української діаспори пікетували посольство РФ на підтримку Олега Сенцова.

У четвер, 12 липня, в столиці Естонії Таллінні представники української діаспори пікетували посольство РФ на підтримку Олега Сенцова.

Активісти вимагали відпустити всіх українських політв'язнів в Росії, передає «Слово і Діло».

Як інформує видання, гаслами пікету були такі як «Свободу політв'язням», «Free Sentsov». Також звучали гасла «Руки геть від Донбасу!», «Крим - це Україна», «Рашизм не пройде», «Радам - ​​ні! Свобода - так!».

Пікет навпроти посольства Росії в Таллінні проходив під естонськими та українськими прапорами, з великими плакатами «Stop Putin - Stop War», «Putin is Evil», «Свободу Сенцову! Свободу Сущенку! Свободу українським політв'язням!». Пікетування проходило з 16:00 до 17:00. У ньому брали участь 7 активістів.

Як відомо, Олега Сенцова незаконно засудили до 20 років позбавлення волі в Росії. Його звинувачують в організації терористичного акту в Криму. Нагадаємо, триває 60-й день голодування режисера. Єдиною вимогою Сенцова є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях.

Раніше Сенцов написав листа лідеру «Бумбокса».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: