Поранений ром розповів подробиці нападу на табір під Львовом

Читать на русском
Один із потерпілих під час нападу на ромський табір у Львові Рач Поп розповів, що напад на табір стався близько опівночі, коли його жителі вже спали.

Один із потерпілих під час нападу на ромський табір у Львові Рач Поп розповів, що напад на табір стався близько опівночі, коли його жителі вже спали.

За його словами, десять молодих людей у масках накинулися з ножами й били всіх, хто потрапляв під руку, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТСН.

У Києві активісти розігнали табір ромів: реакція соцмережНа Лисій горі в Києві розігнали табір ромів, поліція порушила дві кримінальні справи. Що про це думають у соцмережах – в огляді Слова і Діла.

_«Ножем сюди били. Ножі були, молотки, все було. Кричали: «вб'ю, на**й, циган»_, – розповідає потерпілий.

У Рача п'ять ножових поранень: чотири в спину, одне – в руку. Його 24-річний брат Давид отримав травми, несумісні з життям, і помер у лікарні. Нападники поранили ще одного юнака, 30-річну жінку та її 10-річного брата, але їм шпиталізація не знадобилася. Люди, в яких поруч дачі, говорять, що табір тут з'явився нещодавно. У ромів були якісь підробітки, вони навіть обробляли місцевим городи.

«Крадіжок не було, все нормально було. Це теж люди, якими б вони не були, людей потрібно поважати», – говорять місцеві.

Представник ромської громади Львова стурбований: напади на ромів почастішали, але до вбивства раніше не доходило. Постраждалих від нападу прихистила влада Львова. Місце й кількість людей з міркувань безпеки не розголошуються.

Нагадаємо, 23 червня в лісовому масиві на околиці Львова група невідомих осіб у масках напала на табір, в якому проживали громадяни ромської національності.

Раніше президент ПАРЄ прокоментував напад на табір ромів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: