Поліцейські проведуть заходи щодо захисту циган

Читать на русском
Правоохоронці проведуть комплекс превентивних профілактичних заходів з метою недопущення в майбутньому фактів нападу на осіб циганської національності.

Правоохоронці проведуть комплекс превентивних профілактичних заходів з метою недопущення в майбутньому фактів нападу на осіб циганської національності.

Як передає «Слово і Діло», про це в середу, 27 червня, під час селекторної наради за участю керівників територіальних підрозділів повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв, повідомляє Департамент комунікації відомства.

Погром у Львові: чи загрожує Україні імідж неонацистської державиПочастішали погроми поселень ромів із людськими жертвами негативно впливають на міжнародний імідж України.

За його словами, поліція має зробити все, щоб захистити ромів на всій території країни. Отже, працівники поліції превенції, кримінальної поліції, патрульні проведуть низку заходів для встановлення місць проживання та тимчасового перебування осіб циганської національності.

«Ми маємо забезпечити їхню безпеку до того часу, поки кримінальна поліція не відзвітує, що джерело, яке ініціює такі ганебні правопорушення в нас в Україні, встановлене й локалізоване», – наголосив голова Нацполіції.

Також Князєв зобов'язав керівників обласних підрозділів, де в штаті кримінального розшуку ще не були створені підрозділи з розкриття злочинів, що мають ознаки порушення рівноправності людини, терміново їх створити й відзвітувати про виконання.

Нагадаємо, ввечері 23 червня група невідомих з ланцюгами, трубами й ножами напала на ромський табір на околиці Львова. В результаті нападу був убитий 24-річний житель табору, чотири особи отримали поранення.

Раніше, 7 червня, в Голосіївському парку Києва розгромили табір ромів. А 22 квітня радикали з націоналістичної організації С14 прогнали ромів із табору на Лисій горі в столиці й знищили їхні намети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: