КМДА затвердила проект будівництва метро на Виноградар

Читать на русском
КМДА затвердила проект будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції Сирець на житловий масив Виноградар.

Київська міська державна адміністрація затвердила проект будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє в середу, 18 липня, прес-служба КМДА.

Від скількох чашок кави доведеться відмовитися киянам через подорожчання проїздуВартість проїзду в столичному транспорті підвищилася вдвічі. Скоріш за все, кияни заощаджуватимуть на ранковій каві перед роботою. Ми підрахували, від скількох чашок кави доведеться відмовитися на користь оплати за проїзд.

«Нова ділянка лінії метрополітену складатиметься з двох станцій – «Мостицької» та «Проспекту Правди», а також із ділянки вилочного відгалуження в бік станції «Виноградар», – зазначив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Зазначається, що за планом будівельні роботи триватимуть 36 місяців, їх вартість оцінюється в 6,3 млрд грн. Проект буде реалізований за рахунок коштів місцевого бюджету. Згідно з розпорядженням, пропускна здатність цієї ділянки метрополітену становитиме 40 пар поїздів за годину.

Зазначимо, Київський метрополітен через відсутність пропозицій уже п'ять разів переносив аукціон на будівництво метро на Виноградар. У метрополітені розраховують, що переможець конкурсу збудує необхідну частину метро за три роки – до квітня 2021 року.

Раніше «Слово і Діло» порахувало, як змінилася вартість проїзду в Києві за останні роки.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: