Очільник київського метро розповів, коли відкриють нові станції на Виноградарі

Читать на русском
Комунальне підприємство Київський метрополітен планує відкрити дві нові станції на Виноградарі (Сирецько-Печерська лінія) до кінця 2019 року.

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» планує відкрити дві нові станції на Виноградарі (Сирецько-Печерська лінія) до кінця 2019 року.

Про це в інтерв'ю liga.net повідомив начальник «Київського метрополітену» Віктор Брагінський, пише «Слово і Діло».

«До кінця 2019 року плануємо відкрити дві станції на Сирецько-Печерській лінії. Для їх обслуговування необхідно близько 50 вагонів, - сказав він.

Йдеться про станції метро «Мостицька» і «Проспект Правди» на масиві Виноградар.

Надалі планується продовження цієї гілки метро до площі Тараса Шевченка.

За оцінками Брагінського, пасажиропотік по станції «Проспект Правди» складе 60 тис. осіб на добу. Це більше, ніж по станції «Лісова» і порівняно з «Вокзальною» в літній період.

Будівельні роботи за цими станцій будуть розпочаті в 2018 році і повинні бути завершені протягом двох років.

Відкриття двох станцій на Виноградарі дозволить розвантажити потік на Святошинсько-Броварській лінії (буде перерозподілено навантаження зі станцій «Нивки», «Святошин», «Житомирська»).

Після завершення будівництва двох станцій на Виноградарі метрополітен приступить до продовження Святошинсько-Броварській лінії в сторону Новобіличів. Відповідні торги на проектування вже оголошені.

Як повідомлялося, столичний метрополітен планує закупити 65 нових вагонів.

Як відомо, 15 липня в Києві виросла ціна на проїзд в столичному метро і наземному транспорті. У зв'язку з цим «Слово і Діло» вирішило згадати, скільки жителі і гості української столиці платили за проїзд з 1961 року, і порівняти ці цифри з сьогоднішніми транспортними тарифами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: