У МОЗ підрахували, скільки українців вживає наркотики

Читать на русском
За даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні 346 тисяч людей вживають ін'єкційні наркотики.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні 346 тисяч людей вживають ін'єкційні наркотики. Серед них – переважно молоді люди працездатного віку, у більшості з яких вже є синдром залежності від цих речовин.

Про це заявила начальник сектора замісної підтримувальної терапії державного Центру громадського здоров'я МОЗ України Ірина Іванчук, повідомляє «Слово і Діло».

Однак, за її словами, кількість осіб, які вживають наркотичні речовини неін'єкційним шляхом, поки що невідома. Вона зазначила, що вживання наркотиків безпосередньо пов'язане з поширенням таких хвороб, як ВІЛ/СНІД, гепатити В і С, інфекцій, що передаються статевим шляхом.

За словами експерта, зв'язок у цьому випадку обумовлений використанням нестерильних інструментів при ін'єкційному вживанні, а також небезпечними сексуальними практиками, які поширені в наркозалежної молоді, зокрема вживання наркотиків під час сексу.

На її переконання, зараз важливо попереджати також і негативні наслідки вживання наркотиків, тому необхідно забезпечити доступ до програм профілактики, доступ молоді до презервативів, діагностику ВІЛ та лікування, яке довело свою ефективність.

Нагадаємо, в суботу, 19 травня, в Києві біля будівлі Кабінету міністрів України близько 200 активістів зібралися на Конопляний марш (Марш свободи) за реалізацію стратегії державної політики щодо наркотиків.

Раніше повідомлялося, що в МОЗ пропонують заборонити рекламу цілительства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: