У Раді розповіли про ризики нових поправок щодо Антикорупційного суду

Читать на русском
Передача корупційних справ до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) України та їх повторний розгляд порушує європейські принципи судочинства.

Передача корупційних справ до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) України та їх повторний розгляд порушує європейські принципи судочинства.

Про це «РБК-Україна» повідомила член парламентського комітету з питань правової політики і правосуддя Тетяна Юзькова (РПЛ), пише «Слово і Діло».

Які саме кримінальні справи розглядатиме Антикорупційний суд?7 червня Верховна Рада 315 голосами підтримала створення Вищого антикорупційного суду. 14 червня закон набув чинності. Якими провадженнями займатиметься новий судовий орган?

За словами Юзькової, норма про передачу всіх корупційних справ із загальних судів до Вищого антикорупційного може мати негативні наслідки для України.

«Навіть після того, як справа почала розглядатися в першій або в другій апеляційній інстанції, як вирішила більшість парламенту, справу потрібно передавати до Антикорупційного суду. Тобто людина буде вдруге піддана процесуальній відповідальності. На мою думку, це порушує європейські принципи судочинства», – зазначила вона.

Вона також підкреслила, що якщо притягнута за такою процедурою до кримінальної відповідальності особа звернеться до Європейського суду з прав людини, то з великою ймовірністю зможе розраховувати на позитивний для себе результат.

Нагадаємо також, США наполягали на змінах до закону про Антикорупційний суд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: