ЄС очікує від України поправок до закону про Антикорупційний суд – Туск

Читать на русском
Європейський союз очікує, що Україна внесе поправки до закону про Вищий антикорупційний суд.

Євросоюз очікує, що Україна внесе поправки до закону про Вищий антикорупційний суд.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав президент Європейської Ради Дональд Туск на прес-конференції за підсумками саміту ЄС-Україна в Брюсселі, повідомляє РБК-Україна в понеділок, 9 липня.

«Ми вітаємо недавній закон про створення Вищого антикорупційного суду і чекаємо прийняття поправок, які потрібні для належної роботи суду», - заявив Туск.

Він зазначив, що мова йде про норму в ухваленому в червні законі, згідно з яким апеляції на рішення в справах, які зараз розглядаються судами, будуть подаватися по вертикалі судів загальної юрисдикції.

За словами Туска, у ЄС уже чекають швидкої зміни закону, який поширить юрисдикцію Вищого антикорупційного суду на рішення судів першої інстанції.

«Ми привітали намір зробити так, щоб суд запрацював у повному обсязі до кінця року», - додається в заяві.

У свою чергу президент України Петро Порошенко зазначив, що очікує прийняття цієї поправки Верховною Радою вже на цьому тижні.

«Я сподіваюся, що в четвер парламент підтримає поправку, яка може ще підвищити ефективність цього суду», - сказав президент.

Нагадаємо, 21 червня Верховна Рада схвалила президентський законопроект (№8497) про створення Вищого антикорупційного суду України. Президент Порошенко підписав цей документ 26 червня.

Уже на наступний день у США заявили про необхідність внесення важливих поправок до закону про Антикорсуд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: