Рада уточнила порядок апеляції до ВАКС

Читать на русском
Ухвалення документа необхідне для запобігання виникненню законодавчих колізій та успішного початку діяльності ВАКС.

Верховна рада України схвалила в другому читанні законопроект №7441 «Про внесення змін до закону «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку з ухваленням закону «Про Вищий антикорупційний суд».

Про це повідомляє «Слово і Діло».

За проект проголосували 254 нардепа. Ухвалення документа необхідне для запобігання виникненню законодавчих колізій та успішного початку діяльності ВАКС. Документом вносяться зміни до закону «Про судоустрій і статус суддів».

Підкреслимо, що при розгляді проекту закону в другому читанні під час ранкового пленарного засідання низка важливих поправок комітету, які, зокрема, стосувалися роботи Громадської ради доброчесності, були поставлені на підтвердження й провалені. Під час вечірнього засідання профільний комітет запропонував повернути ці правки до тексту закону.

Спікер ВР Андрій Парубій поставив зазначені поправки на підтвердження, їх підтримали 228 парламентарів. Таким чином, норми були повернуті до тексту законопроекту.

«Є лист МВФ, згідно з яким було запропоновано повернутися до редакції першого читання президентського законопроекту (про ВАКС – ред.). Це правка 168. Також правка 160 вносить зміни до Прикінцевих положень щодо наьуття чинності законопроектом», – зазначив під час розгляду заступник голови комітету з питань правової політики і правосуддя, депутат від фракції БПП Сергій Алексєєв.

За його словами, всі справи, підслідні НАБУ, передають до ВАКС.

«Суть полягає в тому, що всі справи, які підслідні НАБУ, передаються до ВАКС. Якщо вони перебувають у першій інстанції – вони передаються в першу інстанцію, в апеляції 2 в апеляцію», – підкреслив заступник голови комітету.

Нагадаємо, 21 червня Верховна Рада схвалила президентський законопроект (№8497) про створення Вищого антикорупційного суду України. Президент Порошенко підписав цей документ 26 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: