Голова ДФС пояснив, чим електронні чеки вигідні для бізнесу

Читать на русском
Автоматично електронний чек буде трансформуватися в спеціальний реєстр, який буде доступний кожному, хто зареєстрований в кабінеті платника податків.

Автоматично електронний чек буде трансформуватися в спеціальний реєстр, який буде доступний кожному, хто зареєстрований в кабінеті платника податків.

Про це заявив голова Державної фіскальної служби Мирослав Продан в ефірі Радіо НВ, передає «Слово і Діло».

Чи полегшить життя бізнесу заміна касових апаратів на гаджети?Кабмін затвердив проведення пілотного проекту з використання смартфонів і планшетів як новітніх касових апаратів.

«Пілотний проект - це як альтернатива, як паралельна можливість відпрацювати з реальним сектором економіки використання СОФТ на заміну касовим апаратом. Цей програмний продукт має коннект з електронним кабінетом платника податків. Перша реєстрація відбуватиметься використовуючи електронний підпис в електронному кабінеті платника», - сказав він, і додав, що будуть створені два дата-центри, які будуть один одного при збої страхувати від втрати даних.

Крім того, він зазначив, що механізм реєстрації касових апаратів зараз досить затягнутий в часі - близько 5 днів, а пакет документів реєстратора розрахункових апаратів включає близько 5 додатків і заяву до нього.

За його словами, вартість касового апарату коливається від 4 до 20 тис. грн, а його обслуговування коштує до 200 грн на місяць.

Нагадаємо, 31 січня 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв скасувати обов'язкове використання бізнесом касових апаратів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: