«Бук», який збив МН17, належав Росії: результати розслідування

Читать на русском
Міжнародна слідча група встановила, що Бук, який стріляв по Boeing, належав РФ, а кількість підозрюваних звузилася до декількох десятків осіб.

ЗРК «Бук», з якого, ймовірно, був збитий малайзійський лайнер, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді російських Збройних сил.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив голова Департаменту розслідувань Національної поліції Нідерландів Вільберт Павлісен, повідомляє в четвер, 24 травня, РІА «Новости».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що амністії для винних у загибелі пасажирів «Боїнга» не будеСказано 13 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Розслідування встановило унікальні особливості «Бука», який відкривав вогонь на Донбасі.

«Слідча група досліджувала всі доступні зображення й встановила, що ЗРК «Бук» має декілька унікальних особливостей. Після інтенсивного порівняльного дослідження декількох «Буків» було встановлено, що ЗРК, який збив Boeing, належав 53-й зенітній бригаді з Курська, Російська Федерація», – заявив представник Нідерландів під час презентації попередніх підсумків другого розслідування катастрофи лайнера на сході України.

Також представник спільної слідчої групи заявив, що коло підозрюваних у катастрофі Boeing МH17 на сході України звужене до декількох десятків осіб.

Катастрофа «Боїнга» MH17: що обіцяли українські політики«Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок українських чиновників, які робили заяви щодо краху Boeing MH17.

«Півтора року наше розслідування охоплювало 100 підозрюваних. Зараз воно скорочене до декількох десятків», – зазначив генпрокурор Нідерландів Фред Вестербеке.

«Ми маємо цілковиту впевненість, що завершимо це розслідування», – додав він.

Нагадаємо, родичі жертв катастрофи MH17 написали росіянам листа. Приводом для написання став прийдешній ЧС-2018, який пройде в Росії.

Раніше оприлюднили докази причетності військового РФ до катастрофи МH17.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: