У Раді запропонували обмежити доступ журналістів у кулуари: реакція соцмереж

Читать на русском

Журналістів можуть перестати пускати в кулуари Верховної Рада. Як на це відреагували в соцмережах – в добірці Слова і Діла.
Слово і Діло

Регламентний комітет Верховної Рада запропонував створити в парламенті прес-центр для журналістів, при цьому обмеживши їм доступ до кулуарів на першому й другому поверхах. Доступ туди буде відкритий лише для депутатів, представників органів влади, громадських організацій.

«Прес-центр зробити на третьому, а не на другому. І потоки розділити так, щоб була частина кулуарів без журналістів. У буфет пропонували прохід без обмежень!», – розповів в. о. голови комітету Павло Пинзеник.

«Слово і Діло» розбиралось, як на таку пропозицію відреагували в соціальних мережах.

«Із подивом дізналася про рішення регламентного комітету про допуск журналістів у кулуари парламенту. Таке рішення, з моєї точки зору, має ухвалювати весь парламент, і голосів під це немає. Принаймні наш комітет точно його не підтримає. Ми має навести лад з акредитацією, а не створювати обмеження для тих журналістів, які сумлінно роблять свою роботу й висвітлюють діяльність Ради», – вважає народний депутат Вікторія Сюмар.

«Поки я депутат, не буде цього. Якщо потрібно буде, готовий підписувати «запрошення» (WTF?!) кожному журналісту, оператору й фотографу особисто», – заявив нардеп Мустафа Найєм.

«Розумію, що деяким народним обранцям хочеться позбутися настирливої уваги преси. Але парламент загалом від такого нововведення лише програє. Тому що якщо журналістам не можна буде тусити в кулуарах і в буфеті (а туди доступ, скоріш за все, також закриють), то сенс узагалі туди ходити?», – написала журналістка Вікторія Світлова.

«Народні депутати бояться журналістів. І хочуть провести «зачистку» від працівників ЗМІ кулуарів парламенту. Саме так можна розцінювати сьогоднішню ініціативу регламентного комітету», – вважає голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

«Верховна Радочка приупоролася настільки, що пропонує заборонити вхід журналістам. Абсолютно всі «чутливі» питання ставляться біля дверей входу до сесійної зали (на другому поверсі), біля реєстрації (на другому поверсі) або на шляху до буфету (самі вгадайте де, так, вгадали, другий поверх). Тобто за маршрутом бабло-жратва, який проходять усі нардепи», – написав журналіст Денис Бігус.

«У Держдумі РФ як було – спочатку парламент перестав бути місцем для запитань журналістів до депутатів, а вже потім парламент перестав бути місцем для дискусій. Бажання наслідувати російську влади в деяких українських політиків, схоже, лише киданням до смітника лікується. Це я про ідею заборонити журналістам ходити в кулуари Верховної Ради», – написала журналістка Ольга Лень.

Нагадаємо, журналіст-розслідувач Дмитро Гнап оголосив, що йде в політику.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: